Szent ég! Lázár János felébredt!

Ha egyetlen ember is veszélyben van a 3-as metrón, azonnal le kell állítani – mondta Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint szakmai kérdésről van szó, nem lehet politikai játszma kérdése a metrófelújítás.

A veszély elhárítását, továbbá a vonal és lehetőség szerint az állomások felújítását jelölte meg célként. Lázár szerint eddig 200 milliárd forintot biztosítanak a projekthez, de ha nem elegendő a forrás, akkor a kormány kész újabb segítséget nyújtani. Azt mondta, a kormány felkészült a vonal esetleges leállítására, és kész segíteni a fővárost a helyzet kezelésében.

Lehet, hogy Lázár János nem utazik túl sokat metróval (biztos), de annyira még ő sem lehet tájékozatlan, hogy most halljon először a metró katasztrofális állapotáról. Úgy próbálja szemléltetni a felújítással kapcsolatos álláspontját, mintha valamiféle akut hiba lépett volna fel, vagy olyan átmeneti üzemzavar, amelynek következményeképp a metróvonal elvesztette biztonságos jellegét.

Évek óta ülünk úgy a régi metrókocsikban, hogy figyelünk a füstszagra, és bennünk van a félsz, hiszen bármelyik pillanatban egy izzó kemencévé változhat a jármű. Ez mégsem érdekelte a döntéshozókat. Erre Lázár előjön a félhomályból, és azt mondja: ez így nem mehet tovább. Eddig mehetett? Mi változott most?

Egyértelmű, hogy a kormány célja kihozni magát nyertesnek, hiszen megvédi majd a budapestieket a metródémonoktól, és újra megment minket, ahogy mindig. Egyszer saját magától is megmenthetne végre…

loading...