Váratlan fordulat: Lemondásra szólították fel Palkovics Lászlót!

Azonnali hatállyal lemondásra szólította fel Palkovics László oktatási államtitkárt a Tanítanék mozgalom, és elkészítette a felmondólevelet is számára.

Törley Katalin, a mozgalom képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatójukon az előzményeket felidézve elmondta, október 20-án nyílt vitára hívták Palkovics Lászlót, aki azonban nem reagált megkeresésükre. Úgy gondolják, az államtitkár személyesen felelős a kormány közoktatás területén végrehajtott “ámokfutásáért”, valamint az azt elkendőzni hivatott “hazug sikerpropagandára épülő kormányzati kommunikációért” – fogalmazott. Palkovics László elsősorban nem a főnökének, hanem a magyar állampolgároknak, a tanulóknak, a szülőknek, az iskolai dolgozóknak tartozik elszámolással – jelentette ki.

Szerinte az államtitkár ismét kitért a vita elől az oktatás valódi szereplőivel, noha lenne mivel szembesülnie, mert a közoktatásban kialakult válsághelyzet tovább mélyül. A tanári terhek nem csökkentek, a szakképzésbe került tanulók százezreit kényszerpályára állították, nagyon sok nyugdíj előtt álló pedagógus megalázó helyzetbe került, és az 58 kicsi Klik lopakodó visszarendezéssel próbálja konzerválni az elhibázott központosítást – sorolta.

Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője ismertette a Tanítanék által megfogalmazott államtitkári felmondólevelet, amely szerint Palkovics László nem tudott eleget tenni feladatainak, az elé tárt problémákat csak súlyosbítani volt képes, a szakértők figyelmeztetését és a közoktatás szereplőinek hangját nem hallotta meg. A mozgalom képviselői a szaktárca ablakaira az “Elég volt, mi tanítanánk” feliratokat és a mozgalom jelképének számító kockás esernyőket ragasztottak.

Váratlan fordulat ez, hiszen a Tanítanék mozgalom álláspontja érthető, viszont nagy vitákat szült volna, ha még Köpönyegforgató Pukli István mindig tagja lenne, hiszen ő nem szerette, ha becsmérelték a kormány képviselőit, hiszen ahogy elmondta, egyébként is a Fideszre szavazott, ráadásul egy konzervatív párt létrehozásáról beszélt. 

Mindenesetre megnyugtató, hogy Pukli távozásával a Tanítanék mozgalom foglalkozhat érdemi kérdésekkel.

loading...