Kósa Lajos vagy Hofit utánozza, vagy teljesen megbolondult

“Te, figyelj, haver! Képzeld el, Magyarországon jobb lett az élet! – Tényleg? – Nem, de képzeld el!” – ez az idézet Hofi Gézától származik, de akár Kósa Lajos is mondhatta volna, legalábbis a mai Kossuth Rádiós műsora után mindenképp.

A bérszínvonal most is folyamatosan emelkedik, november-januárban állapítják majd meg, hogy lehet-e jelenleginél nagyobb mértékben növelni a reálbért, és mit jelent a további emelkedés a foglalkoztatásban, gazdasági egyensúlyban, növekedésben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kósa Lajos hozzátette: mindezt a parlament újraindulásakor, február 15-én kell majd valamilyen módon, jogszabályi szinten megjeleníteni. A fideszes politikus szerint olyan béremelés, amely után a magyar emberek azt mondják, “most már elégedett vagyok a béremmel”, biztos nem lesz. Mindig lehet két forinttal többet keresni – mondta -, és “hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan indultunk”. Emlékeztetett arra, hogy az év első 8 hónapjában 7,5 százalékkal nőtt a reálbér, és ezzel 44 hónapja folyamatos a növekedés. (Kósa vajon hallott már a deflációról? – a szerk.)

Azt mondta: bár Magyarország az európai uniós országok közül nem a legfejlettebbek között van, de a hasonló adottságú országok feltételei alapján Magyarország jól teljesít. (Ilyen lehet például Grúzia?)

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője rámutatott: soha nem látott előrelépés történt, hogy bekövetkezzen a teljes foglalkoztatás, a foglalkoztatottak száma a korábbi 3,4 millióról 4,3 millióra nőtt, emellett a magyar munkaerő egy része, mintegy 340-350 ezer ember az unióban dolgozik. (Ha az magyar siker, hogy százezrek dolgoznak az Unióban, tehát más országokban, akkor valóban nagy tiszteletet érdemes a kormány teljesítménye! Nem beszélve a közmunkásokról, akik kiválóan javítják a grafikonokat!)

Kósa Lajos hangsúlyozta: a bérpolitikát úgy kell alakítani, hogy a nem Magyarországon dolgozó magyar munkaerő száma kezelhető maradjon, nem úgy mint Bulgáriában, ahol a lakosság mintegy harmada elment az országból. Magyarországon ez az arány 10 százaléknál kevesebb, ami “belesimul az európai országok átlagába”.

A frakcióvezető képtelenségnek nevezte azt, amit az ellenzék állít, hogy a “rettenetes” magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt “menekülnek el” sokan az országból. Kósa Lajos véleménye szerint akkor kell valamilyen magyarázatnak lennie arra, hogy a legnagyobb népesség, amely nem hazájában dolgozik, az a német, több mint 1,5 millióan nem a hazájukban dolgoznak.

Kósa nem említette, hogy ha nem az Orbán-kormány miatt vándorolnak el a magyarok, akkor miért nem szavazhatnak ők is levélben, mint a határon túliak? És az miért van, hogy nem vesszük figyelembe azokat az elvándorolt magyarokat, akik még nem változtatnak lakcímet, nem kérnek letelepedési engedélyt? Milyen adatbázisa van a Fidesznek vagy a kormánynak, amely elég átfogó ahhoz, hogy Kósa Lajos megbecsülje a külföldön dolgozók számát?

Ha valaki tudja, hogy Kósa Hofit parodizálta-e, vagy saját magát, írja meg nekünk!

loading...