Mocskos Fidesz-ügyletbe tenyerelhettek a szocik

Hozza nyilvánosságra félmilliárdosnak mondott székházfelújításának számláit és a beruházás nagy részére fedezetet jelentő bankhitel szerződését a Fidesz – szólította fel Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja a kormánypártot szombaton Budapesten, a Lendvay utcai épület előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: ha nyilvános felhívásuknak a Fidesz nem tesz eleget, közérdekű adatigényléssel élnek, ha ez nem jár eredménnyel, perelni is hajlandóak. Nem tudunk elmenni a felújító személye mellett – jelentette ki az ellenzéki politikus Garancsi Istvánra utalva, akinek cége, mint mondta, a Fradi-stadiont 15 milliárd forintért építette, a Dagály-fürdőt 38 milliárdból újított fel, és fejlesztheti a MOMÉ-t hárommilliárdból, egy Kopaszi-gáti ingatlanüzlethez pedig 16,5 milliárdos hitelt kapott az állami Eximbanktól.

A kapcsolat Garancsi és Orbán kormánya között nehezen tagadható az ellenzéki politikus szerint. Látható az is, hogy Garancsi igen jól járt az elmúlt évek Orbán-kormányzásával, és a kérdés, hogy mindez összefügg-e azzal, hogy a vállalkozó újítja fel a pártszékházat – mondta .

Nem kell nagy összeesküvés-hívőnek lenni ahhoz, hogy az emberben felmerüljön a kérdés: nem arról van itt szó, hogy Garancsi igazából barterből csinálja meg a Fidesz-székházát – jelentette ki a szocialista párt elnökségi tagja. Bárány Balázs elmondta: szeretné látni, hogy melyik pénzintézet és milyen kondíciókkal nyújtott hitelt a beruházáshoz; “ha korrekt a Fidesz, akkor megmutatja nekünk ezt a banki hitelszerződést” – tette hozzá.

A lehetséges forgatókönyvek szerint: ha a Fidesznek van vér a pucájában és nincs titkolnivalója, megmutatja a hitelszerződést, ha nem mutatja meg, közérdekű adatigénylést nyújtanak be a szocik, és kötelezik majd a kormánypártot, hogy hozza nyilvánosságra a kért dokumentumokat. Ha ennek sem tesznek eleget, a bíróság kényszeríti ki ezeket, de annyi biztos: ha az MSZP nem hagyja annyiban az ügyet, itt valami nagy turpisság kerül nyilvánosságra…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.