Szegény Népszabadság, még ezt a videót is bevállalta…

Emlékszünk még a Monty Piton filmekre? Brian élete, Gyalog Galopp? Ha igen, akkor már láttuk azt a videót, ami pontosan leképezi a népszavazás utáni Fidesz-kommunikációt. A NOL-nak jutott eszébe, hogy ez a legmegfelelőbb párhuzam, ami szemlélteti Orbán Viktor viselkedését. Sajnos a továbbiakat ismerjük: a NOL a Népszabadsággal együtt megszűnt, és csak remélhetjük, hogy nem támad fel egy jobboldali médiaszörny képében.

Egy kis nosztalgia

Hiába bukott el a referendum, Kósa, Gulyás és Orbán szerint ez teljesen lényegtelen. Kósa Lajos odasúgja az újságíróknak, (az egyetlen értelmes mondataként) hogy kommunikálják a kormány lemondását az igen szavazatok többsége esetén, növelve ezzel az érvényesség esélyét. (Itt még nem tudtuk az eredményt.)

Ezt követően kikerülnek az eredmények, és azt mondják, elsöprő a siker, hiszen aki otthon maradt, vagy érvénytelenül szavazott, az átadta a döntés lehetőségét másoknak. Na de ha mindegy az érvényesség, akkor miért van érvényesség? A demokrácia felé már annyi alázatunk sincs, hogy elfogadjuk: ha nem érvényes, akkor vesztettünk. Nem pedig győztünk.

Az igen szavazatok többsége esetén bejelenteni, hogy a kormány lemond, azért is álszentség, mert tudtommal a Liberálisokon kívül senki más nem buzdította a szavazókat igennel való voksolásra, tehát tudtuk, hogy az ellenzék az otthon maradásra buzdít, nem beszélve arról, hogy a kérdés mögött lévő tartalom is egy óriási csúsztatás. Ilyen módon 0 esély lett volna az igenek többségére.

Bár, ebben az országban semmi sem bizonyos. Ki gondolta volna, hogy a Népszabadság Online, amelynek szerkesztői még ilyen videókkal viccelődtek, mára munkanélküliek lesznek?

A szóban forgó jelenet itt látható:

loading...