Itt a legdurvább Fideszmutyi: hitelt adunk Koszovónak stadionra

Koszovói források szerint a magyar kormány 40 millió euró kamatmentes kölcsönt adna a koszovói nemzeti stadion felépítésére Pristinában, azzal a feltétellel, hogy a létesítményt egy magyar cég építheti fel – tudta meg az Index.

A hivatalos híreket a minisztériumi forrásokra hivatkozó “Kosovan Football” nevű Twitter oldal egészíti ki információkkal. Ezek szerint a terv az, hogy Magyarország 40 millió euró értékben, bő egy év alatt épít egy Groupama Arénát Pristinában.

A Twitter oldal értesülései alapján a pénzt a magyar állam kamatmentes kölcsönként biztosítja a projekthez azzal a feltétellel, hogy magyar cég építheti a stadiont. A felajánlott 40 millió eurós, azaz mai árfolyamon 12,3 milliárd forintos kamatmentes kölcsön tényét a “Kosovan Football” szerint a Koszovói Kulturális, Ifjúsági és Sport Minisztérium is megerősítette. Az oldal idézi Muharrem Sahitit is, a korábbi koszovói szövetségi kapitány a miniszter tanácsadójaként tagja volt a Magyarországra látogató delegációnak. Ő azt mondta, hogy a magyar kormány ígérete szerint 13 hónap alatt fel fogják építeni a 25 000 férőhelyes stadiont.

Az Index megkérdezte a külügyminisztériumot is, amely az alábbi választ adta:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koszovói kollégákkal történt tárgyalásakor elmondta, nagyon sok olyan magyar vállalat van, akik jó referenciával rendelkeznek a stadion-építésben. A felek abban állapodtak meg, hogyha a pályázatok kiírásra kerülnek, visszatérnek a kérdésre. Szijjártó Péter jelezte, hogy amennyiben magyar vállalatok a pályázatokon sikeresen szerepelnek, úgy lehetőség van arra, hogy a magyar cégek exportfejlesztési célú finanszírozási összegeket vegyenek igénybe, amely jelentősen növeli versenyképességüket.

Naná, hogy remek referenciákkal rendelkezünk stadionépítés terén, elvégre vannak bizonyos cégek, amelyek legfőképpen egy bizonyos Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartoznak, aki mellesleg egy bizonyos Orbán Viktorral ápol bizonyosan jó viszonyt.

A történet tehát a következő:

Az adófizetők pénzéből kamatmentes hitelt adunk, tehát hagyjuk, hogy használja Koszovó a pénzünket, azzal a feltétellel, ha a kádereink kapják majd ezt stadionépítés címén.

Ez mi, ha nem pénzmosás?

2 Comments

  1. Ez már mindennek a teteje.Milyen jó, hogy a magyar adófizetők pénzéből mindenkinek jut, csak a magyaroknak nem.Mi meg 14,9%-kos kamattal vehetünk fel személyi kölcsönt.0,9% jut nyugdíj emelésre, emberek ezrei dolgoznak éhbérért és abból kell eltartani a családjukat.Ezek után csodálkoznak, hogy az emberek nem mennek el a szavazásra.Ezt kellett volna népszavazásra bocsájtani, biztos többen mentek volna el.Ezek után ne csodálkozzanak a Tisztelt Kormánytagok, hogy elvesztették az emberek bizalmát.Ilyen húzások után mire számítanak a 18-as választásokon.Igaz, hogy ez már csak hab a tortán.

  2. Jó referenciák stadionépítésben…….Jó referenciák cukorgyárak lerombolásában (porig és erre munkanélkülivé vált TANUK vannak),kit érdekelt,hogy a gyárrombolásnak mennyi ember itta meg a levét,ki kérdezte meg ŐKET,a szenvedő ALANYOKAT,hogy akarják-e ezt a rombolást,akarnak-e ezáltal földönfutókká válni? Orbán Viktor látta azt,amikor a cukorgyár előtt emberek százai egymás kezét szorítva a “dolgukért remegtek” ? Nem hiszem,hogy szemtanuja volt ,egy tollvonással leromboltak mindent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.