Kiszivárgott egy ÁVH-s tiszt Kósa Lajosnak írt levele

Kedves Lajos!

Elmondásod szerint “végképp bárdolatlanság fütyürészni”. “Aki ilyenkor fütyürészik (…) vajon azt fejezi ki, hogy ő az ÁVH-val ért egyet? (…) Vagy nekik inkább az emberekbe lövetőkkel van eszmei rokonságuk? (…) Vagy egyszerűen csak bárdolatlanok?” – tetted fel a kérdést, emlékeztetve arra, hogy tüntetők egy csoportja vasárnap kifütyülte a Kossuth téri díszünnepség beszédeit.

Biztosíthatlak, Lajos, hogy jól mondod, a fütyülők  egyetértenek az ÁVH-val. Ismered a módszereinket, pontosan tudod, hogy mi magunk is szeretünk fütyülni. Provokáció, besúgás, dezinformáció, fütyülés. Ez mind-mind része a repertoárunknak. Aljas eszközeinkkel mindent megteszünk, hogy megzavarjuk aktuálpolitikától mentes, békés megemlékezéseteket.

Eszmei rokonságunk nincs az emberekbe lövetőkkel, mert mi vagyunk az emberekbe lövetők. Olyan gonoszak vagyunk, hogy Sztálin hozzánk képest egy csúzlis kisgyerek, aki véletlenül kilőtte a szomszéd ablakát. Ezzel szemben ti nagy fejtörést okoztok nekünk. Kedvesek vagytok az emberekkel, a demokrácia hívei, olyanok, akik az egészségügy és az oktatás helyzetét mindennél előbbre tartják, támogatják a szabad alkotás lehetőségét, kormányzásotok alatt a kultúra virágzik, a szociális háló acélból feszül hazánk fölött és államilag finanszírozzátok azokat a sajtótermékeket is, amelyek kritikusak veletek szemben, ahelyett, hogy bezúznátok őket. A Népszabadságot például már közmunkások söprik az utcán, annyi van belőle, ahogy a Népszava sem tudja, mire költse azt a sok társadalmi célú hirdetésből befolyt pénzt.

Egyszerűen nem tudjuk megemészteni, hogy szabadságban élünk. Nem bírjuk az egyházak autonómiáját, gyűlöljük őket, és sajnáljuk, hogy ilyen sokat engedtek működni. Az is szörnyű, hogy befogadjátok a menekülteket, nem húztok kerítést a határ mellé, ahogy mi annak idején, és hogy nem a vezetőtök kedvenc sportja határozza meg, hogy aktuálisan mire költitek az adófizetők pénzét. Ha mi lennénk hatalmon újra, minden bizonnyal mindenütt stadionok állnának, háttérbe szorítva az emberek nyomorát.

Az is elég felesleges, hogy nincsen éhező gyermek Magyarországon, mert felszámoltátok a gyermekéhezést. Erre költeni azt a sok pénzt, mikor lehetne inkább a határok védelmének erősítésébe, vagy éppen állami propagandára is költeni.

Nem értjük, Lajos, egyszerűen nem értjük, hogy ez nektek miért jó. Olyan szép lenne, ha úgy kormányoznátok, ahogy annak idején Rákosi elvtárs. Akkor majd nem fütyülnénk. De amíg ekkora szabadság tombol, mi, büszke ÁVH-sok és emberekbe lövetők, ott fogunk sípolni, ahol ti beszéltek.

Távirat vége.

Jegyzi:

Jabronka Richárd
ÁVH, Fütyülésügyi Főosztály
provokátor, Soros-bérenc

 

loading...