A TEK-hez képest Charlie Chaplin egy komoly előadó

Miért van az, hogy a TEK, mintha el lenne átkozva, nem képes összehozni egy valamirevaló, hiba nélküli akciót, ami után nem kezd el rajta visítva röhögni az egész ország?

A szervezetnek már a megalakulására is árnyékot vetett, hogy Zách utcai épületének tervrajzait ellopták egy építési vállalkozó kocsijából, majd botrányt botrány követett a TEK háza táján. Összeszedtük mindezeket időrendbe sorolva:

– 2011 áprilisában a központ egyik munkatársa zebrán parkolt

– 2011 októberében lefoglalták a Z Világháború című zombis film forgatásához használt (kellék) fegyvereket

– 2012 augusztusában a szervezet főigazgatója a Szent Korona Rádió főszerkesztőjeként feltüntetett, 68 éve elhunyt csendőrparancsnoknak, Ostenburg-Moravek Gyulának címzett egy levelet

– ugyanebben a hónapban “nagy erőkkel” lezárták Orbán Viktor házának környékét, hogy ezzel megakadályozzanak egy húsz fős, tüntetésnek titulált flash mobot

– még mindig ugyanezen hónapban a Szíriában túszul esett magyarok kiszabadulása után tartott sajtótájékoztatón Hajdu János, a TEK főigazgatója a mikrofonok hallatára odasúgta az egyik szabadult fogolynak, hogy „mondj kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni”

– 2012 szeptemberének közepén pedig a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának épületéhez vonultak ki, hogy leszereljék a fegyvernek látszó tárggyal (játékpisztollyal) jelmezben előadásán ülő szereplőjét a kar gólyái számára forgatott, ekkor épp forgatási szünetet tartó Star Wars paródia filmnek.

– 2013. december 2-án a TEK egyik munkatársa véletlenül hasba lőtte társát egy akció során.

– 2014. február 18-án megszállta a TEK a Nógrád megyei Jobbágyit, letepertek, elfogtak egy uzsorás házaspárt, majd a rendőrség nem rendelte el letartóztatásukat.

Napjainkban pedig október 19-én, amikor a Teréz körúti robbantás Keszthelyen elfogott gyanúsítottjának karmacsi lakcímére igyekeztek a TEK beavatkozó egységei, a Bors értesülése szerint a településen belül eltévedtek, a helyiektől kellett útbaigazítást kérniük, és egy egysávos utcában vissza kellett fordulnia a teljes, mintegy 30 járműből álló konvojnak…

Végre egy olyan akcióval bizonyíthatta volna rátermettségét a Terrorelhárítási Központ, amely során elismerést kaphatott volna kritikusaitól is. Ennek ellenére ismét sikerült lejáratnia magát, főleg, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársainak felderítő munkája vezetett el a tetteshez, csak a TEK már nem talált oda… ugyanez elmondható arról, hogy terroristák szabadon vásárolhattak SIM-kártyát Magyarországon, és minderről Hajdu és csapata semmit nem tudott.

Valaki még csodálkozik, miért tartják ezt a brigádot egy csapat bohócnak?

loading...