Varga Mihály kimondta, hogy közel félmillió embert páros lábbal rúghatnak ki

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nagyon szeret féligazságokat megfogalmazni. Néha csepegtet egy-egy szörnyű adatot, sokkoló hírt (a kormány ténykedéseinek következményeképp) de mindezt más köntösbe bújtatja. Az ő feladata a Fideszen belül, hogy megmondja, mire számítsunk, és utólag majd hivatkozzon is erre.

Ezúttal százezrek munkahelyének elvesztésével riogat a miniszter.

A mintegy 4 millió munkahelyből 350-400 ezer szűnhet meg a digitalizáció elterjedése miatt, a képzést pedig úgy kell megoldani, hogy a felszabaduló munkavállalók képesek legyenek más szakmában elhelyezkedni – mondta Varga Mihály a Járműipar 2016 elnevezésű konferencián az MTI beszámolója szerint.

A nemzetgazdasági miniszter szerint kihívást jelent a munkaerőpiac megváltozása, a bérfelzárkóztatás a versenyképesség javításához, az oktatás-képzés átalakítása a szakemberek biztosítására. Szerinte a következő években a gyártási folyamat egyre inkább a digitalizációra épül, ennek hatása Magyarországon is megjelenik.

Úgy tűnik, hogy ha az elkövetkezendő időszakban 400 ezer ember válik munkanélkülivé, az bizony nem a dilettáns gazdaságpolitikának, hanem a digitalizációnak tudható be. Ha megszűnik a munkahelyünk, emlékezzünk Varga Mihály szavaira, és jusson eszünkbe, hogy minderről nem a Fidesz, hanem az a fránya technika tehet!

Bővebben a miniszter sziporkájáról itt olvashatsz.

loading...