Gyanús: épp a Kossuth téren nincs térerő, mutatjuk, hogy miért

Az utóbbi időben rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten, a Kossuth téren – írta a Magyar Nemzet.

A problémát az okozza, hogy a Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége téren lévő székházát lebontják, amiért szolgáltatóknak le kellett szerelniük az épület tetejéről a bázisállomásaikat. A Magyar Nemzet mindhárom mobilszolgáltatót megkereste, hogyan oldják meg a problémát.

A Telekom a környező állomásokra terelte a forgalmat, de ez a cég szerint sem tökéletes megoldás. A Telenor november-decemberre ígéri a szolgáltatás helyreállítását, ugyanis ennyi idő egy új bázisállomást engedélyeztetni-felépíteni. A Vodafone-tól nem érkezett válasz.

Kár lenne olyasmit feltételezni, hogy okkal történik a térerő hiánya október 23-hoz közeledvén, és azt mondani kiváltképp, hogy erről netalántán kormánypárti erők tehetnek, de tény, hogy az eset nagyon különös, hiszen még a legeldugottabb falvakban is elérhető mostanság a mobilszolgáltatás, és épp a Parlament környékén ne lenne?

Mi kell ahhoz, hogy egy milliók lakta főváros legrelevánsabb pontján meghaljanak a telefonjaink? Talán épp az, hogy Orbán nem akarja,  hogy bármiről is tudósítson a sajtó, vagy bárki a Facebookján? Szerinted?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.