Ezek után te bízol a NAV-ban? Kattant a bilincs…

Néha csodálkozunk, hogy Magyarországon nem túl nagy divat az adózás. Ezen mégsem kell annyira meglepődnünk, hiszen azon túl, hogy az egykori NAV-elnököt kitiltották Amerikából, nem egy büntetőügy kapcsán váltak az adóellenőrök gyanúsítottá. Most ismét adóhivatali dolgozókon kattant a bilincs.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pécsi régiós igazgatóságának két dolgozóját – írta szerda délután a Pécsi Újság.hu.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére az ügyről azt közölte, hogy a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya egy férfival és egy nővel szemben hivatali vesztegetés elfogadása, míg egy másik férfival szemben hivatali vesztegetés elkövetése miatt indított büntetőeljárást. További részleteket a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt közölni. A Pécsi Újság.hu információja szerint kedden az adóhivatal egyik pécsi egységében a rendőrök őrizetbe vették, majd kihallgatták az ellenőrzési főosztály két munkatársát.
Mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A hírportál úgy tudja, hogy előny biztosításáért pénzt fogadtak el a dolgozók. Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy valóban indult büntetőeljárás “egy ilyen ügyben”.

Ezek után te bízol a NAV-ban?

loading...